Terugkijken kennissessie Solar Carports

June 14, 2023

Op 13 juni organiseerde de Helpdesk Zonopwek de kennissessie Solar Carports. Je kunt de sessie terugkijken en de presentaties zijn beschikbaar.

Wat is de potentie van een solar carport? En hoe kom je tot realisatie? Dit lieten we zien aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden. Verschillende knelpunten en thema’s kwamen hierbij aan de orde, zoals het stimuleren van lokaal eigendom, het realiseren van een sluitende businesscase en sterke organisatievorm en oplossingen voor netcongestie.

De kennissessie was bedoeld voor gemeenten, RES-regio’s, provincies en waterschappen. En vanwege het belang van samenwerking ook marktpartijen en energiecoöperaties.

Kijk de kennissessie terug

Heb je de kennissessie gemist of wil je terugkijken? Bekijk de opname via vimeo.

Presentaties en Q&A downloaden

  • Presentatie Otto Fabius van Sobolt over de tool 'Zonnedakje Carport'. Deze tool geeft inzicht in kansrijke locaties voor solar carports, de hoeveelheid opgewekte energie, investeringen, opbrengsten en de terugverdientijd.
  • Presentatie Odile Rasch van RES-regio Noord-Holland Noord over de uitgevoerde haalbaarheidsstudie en provincie stimuleringsmogelijkheden voor solar carports.
  • Presentatie Wim Sederel van Energiecoöperatie Endura over de solar carport die in Harderwijk is gerealiseerd met lokaal eigendom, het reduceren van kosten en samenwerken met de gemeente.
  • Presentatie Coen Kampstra van Faro Architecten over de solar carport Lisserbroek bij Landgoed De Olmenhorst. Hier wordt opgewekte energie lokaal gebruikt voor het kantoor, het opladen van auto’s en fietsen en bij pieken ook voor andere gebruikers op het landgoed. Een mini smart grid. Bekijk ook het filmpje
  • Vragen en antwoorden uit de chat (5 juli toegevoegd).

Handige links

Vragen, feedback en tips

Vragen, feedback en tips naar aanleiding van de kennissessie ontvangen we graag via info@helpdeskzonopwek.nl.  

Cookie settings