Juridische instrumenten voor ruimtelijke sturing op de energievoorziening (RVO)

180 keer bekeken

Start

2023-09-18 at 14:00

End

2023-09-18 at 16:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Online

Hoe kun je als gemeente of provincie ruimtelijk sturen op het gebruik van energie en zo schaarste op het net helpen voorkomen? En met welke juridische instrumenten? In dit webinar krijg je antwoorden op deze vragen.

Het elektriciteitsnet zit op steeds meer plekken vol. Dat betekent dat nieuwe bedrijven steeds vaker geen aansluiting kunnen vinden op het net. Of bestaande bedrijven kunnen niet uitbreiden of elektrificeren (overstappen van fossiele brandstoffen op elektriciteit). Ook kan opgewekte duurzame energie niet geleverd worden aan het net.

Rol gemeente

Gemeenten kunnen ruimtelijk sturen voor een betere energievoorziening. Maar hoe gebruik je nu juridische instrumenten om hier ruimtelijk op te sturen? In dit webinar bespreken we deze juridische instrumenten aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek dat AT Osborne voor RVO uitvoerde.

Voor wie

Het webinar is voor beleidsmedewerkers bij provincies en gemeenten die zich bezighouden met ruimtelijke ordening en de overgang naar een nieuw energiesysteem (energietransitie).

Aanmelden

Cookie settings