Webinar Nieuwe ruimte voor de zon (RVO)

123 keer bekeken

Start

2023-04-19 at 10:00

End

2023-04-19 at 11:15

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

CE Delft maakte voor de RVO de inspiratiegids Nieuwe ruimte voor de zon, met een overzicht van 15 inspirerende voorbeelden waar het opwekken van zonne-energie hand in hand gaat met andere functies. Op woensdag 19 april presenteren ze de highlights in een webinar.

De schaarse ruimte in ons land vraagt om slimme oplossingen voor de opwek van zonne-energie. Gelukkig kan de opwek van zon-pv vaak prima gecombineerd worden met andere functies. Denk aan panelen op gevels of op geluidsschermen. Maar ook op water, parkeerplaatsen en in de agrarische sector zijn tal van mogelijkheden voor wat we noemen multifunctioneel ruimtegebruik. Door functies slim te combineren, vinden we nieuwe ruimte voor de zon.

CE Delft maakte voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een overzicht van 15 inspirerende voorbeelden waar het opwekken van zonne-energie hand in hand gaat met andere functies. Deze bundelden ze in de inspiratiegids Nieuwe ruimte voor de zon, die binnenkort verschijnt. De highlights uit de gids lichten ze toe in een webinar. In het webinar bespreken ze ook de casus van het provinciehuis in Zwolle. Daar wordt zonne-energie opgewekt via de gevel én via een solar carport, met daaraan gekoppeld een ondergrondse batterij.

Datum & tijd
Woensdag 19 april, 10.00–11.15 uur, via Teams.

Voor wie?
Beleidsmakers, lokale overheden betrokken bij de RES, ontwikkelaars en energiecoöperaties.

Programma op hoofdlijnen

  • Welkom en opening – Annemiek van Bentem (gespreksleider) en Bert Janson (RVO)
  • Samenvatting inspiratiegids – Fenneke van de Poll (CE Delft)
  • Casus uitgelicht: Provinciehuis Overijssel – Peter de Jong (Provincie Overijssel), Richard Kokhuis (AmperaPark) en Lourens van Dijk (Soluxa)
  • Ruimte voor vragen en gesprek

Meer informatie en aanmelden

 

Cookie settings